Közel hozzád

Tudomány Nyelviskola Budapest 100% nyelvtudás garanciája
Tel.: (+36 1) 368 1156 | Fax: (+36 1) 388 5072 | info@tudomanynyelviskola.hu | 1033 Budapest, Tavasz utca 3.
 

tl_files/tnyi/images/EIA/MMIA.jpg

 

"C’mon, let’s speak Hungarian!”

Project Nr. MMIA-2.2.4-2015-00002


"Gyere, beszéljünk magyarul!"

MMIA-2.2.4-2015-00002 számú projekt

 

 

A tanfolyamra való jelentkezés menete:


 

 1.  Válaszd ki a listából, melyik tanfolyamra szeretnél jelentkezni!
 2. Töltsd ki az online jelentkezési formot!
 3. A tanfolyamra való jelentkezés véglegesítéséhez, kérjük, fáradj be iskolánkba a képzési szerződés aláírásához hétköznap 10 és 17 óra között!

Felhívjuk figyelmedet, hogy a tanfolyamra való online előjelentkezés még nem garantálja a tanfolyamon való részvételt, a jelentkezés csak akkor tekinthető véglegesnek, ha a szerződés is aláírásra került.

Ha nem kezdő csoportban szeretnél részt venni, egy szintfelmérő tesztet kell kitöltened. Kérünk, hogy szintfelméréssel kapcsolatban egyeztess Gulyás Fanni kollégánkkal a gulyas.fanni@tudomanynyelviskola.hu e-mail címen, mielőtt befáradnál iskolánkba. Időpont hiányában nem tudjuk biztosítani a szintfelmérést.

A tanfolyam ingyenes, depositként 20.000 Ft-ot kell fizetni,  melyet a tanfolyam végén visszakapsz, ha nem hiányzol többet 10%-nál!

Ha most induló tanfolyamaink közül számodra egyik sem megfelelő, akkor se csüggedj, hiszen később újabb tanfolyamaink indulnak, egészen 2018-ig!

  

How to register:

 

 1. Choose which course you would like to apply to.
 2. Fill in the online registration form.
 3. Please come in to the school between 10 am and 5 pm to finalize your application by signing your contract.

Please note that the online pre-registration does not automatically provide a place for you in the course, your application is only complete once you sign your contract at the school.

If you are not a complete beginner, you will be asked to write a placement test. Please make an appointment at gulyas.fanni@tudomanynyelviskola.hu before coming to the school!

The course is free, only a deposit of 20.000 HUF is required, which you will get back at the end of the course if you don't miss more than 10%. 

If you cannot find the right course for you – don’t worry! We will have new courses later, until 2018!


Registration for the 2016 Hungarian courses

 „C’mon, let’s speak Hungarian!”
Project Nr. MMIA-2.2.4-2015-00002

 

You are eligible to enroll in our intensive Hungarian courses if you are either:

 • a recognized refugee (menekült)
 • under subsidiary protection (oltalmazott)
 • a temporarily protected person (menedékes)
 • a citizen of a third country who is a legal resident in Hungary with Residence Permit that is valid for more than 3 months
 • a citizen of a third country who intends stay in Hungary for more than 3 months and who is a legal resident in Hungary
 • a spouse, parent, sibling or child of a citizen of a third country who is a legal resident in Hungary
 • third-country national with tolerated status
 • stateless person

 

And you are not a:

 • a European Union citizen
 • a Hungarian citizen (magyar állampolgár)

Our language levels:

Beginner: has no or very little Hungarian

Elementarty

 • Can understand sentences and frequently used expressions related to areas of most immediate relevance (e.g. very basic personal and family information, shopping, local geography, employment).
 • Can communicate in simple and routine tasks requiring a simple and direct exchange of information on familiar and routine matters.
 • Can describe in simple terms aspects of their background, immediate environment and matters in areas of immediate need.

**from Common European Framework of Reference for Languages, A2 Way stage or elementary level**

Pre-intermediate

 • Can understand the main points of clear standard input on familiar matters regularly encountered in work, school, leisure, etc.
 • Can deal with most situations likely to arise while travelling in an area where the language is spoken.
 • Can produce simple connected text on topics that are familiar or of personal interest.
 • Can describe experiences and events, dreams, hopes and ambitions and briefly give reasons and explanations for opinions and plans.***

**from Common European Framework of Reference for Languages, B1 Threshold or intermediate**

If you are not a complete beginner you will be asked to take a short placement test, even if you had studied on our course earlier. Please ask for an appointment at gulyas.fanni@tudomanynyelviskola.hu after filling in the registration form.

 

In order to register you will need these documents:

 • your residence permit *

*must be valid for at least 3 months from course start


We provide you with free course material, so all you have to do is to study hard.

You can take part in a free Hungarian course only once in the program.

 

 

Ingyenes magyar nyelvtanfolyamok:
„Gyere, beszéljünk magyarul!”

 

Abban az esetben tudsz részt venni a tanfolyamon, ha státuszod az alábbiak egyike:

 • menekült
 • oltalmazott
 • menedékes
 • harmadik ország azon állampolgára, aki három hónapot meghaladó tartózkodási jogcímmel rendelkezik, és jogszerűen tartózkodik Magyarország területén
 • harmadik országok azon állampolgárai, akik a három hónapot meghaladó tartózkodás szándékával tartózkodnak jogszerűen hazánkban
 • Magyarországon jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgár közvetlen hozzátartozója
 • hontalan
 • befogadott

és ha NEM vagy

 • Európai Uniós állampolgár
 • magyar állampolgár

 

Nyelvi szintjeink:

Kezdő szint: semmit vagy nagyon keveset tud magyarul

Alapszint: Az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserél információt mindennapi tevékenységekről vagy témákról. A nagyon rövid információcserére még akkor is képes, ha egyébként nem ért meg eleget ahhoz, hogy a társalgásban folyamatosan részt vegyen. Egyszerű eszközökkel és mondatokkal tud beszélni a családjáról és más személyekről, életkörülményeiről, tanulmányairól, jelenlegi vagy előző szakmai tevékenységeiről.*

*Közös Európai Referenciakeret, A2 alapszint

Küszöbszint: Elboldogul a legtöbb olyan nyelvi helyzetben, amely utazás során adódik. Felkészülés nélkül részt tud venni az ismert, az érdeklődési körének megfelelő, vagy a mindennapi témákról (pl. család, szabadidő, tanulás, munka, utazás, aktuális események) folyó társalgásban. Egyszerű kifejezésekkel tud beszélni élményekről, eseményekről, álmairól, reményeiről és céljairól. Röviden is meg tudja magyarázni, indokolni véleményét és terveit.**

**Közös Európai Referenciakeret , B1 Küszöbszint

Ha nem vagy teljesen kezdő, egy rövid szintfelmérő teszten kell majd részt venned abban az esetben is, ha korábban már nálunk tanultál. A szintfelmérésre a lenti jelentkezési lap kitöltése után tudsz időpontot kérni.

A regisztrációhoz a következő dokumentumokra van szükséged:

 • magyarországi tartózkodásra jogosító okirat*

* a tanfolyam kezdetétől legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie

 

A tananyagot is ingyenesen kapod, Neked már csak tanulnod kell!

Az órák idejére, a helyszínen, ingyenes gyerekfelügyeletet biztosítunk, hogy még kényelmesebbé tegyük a tanulásodat.

Egy személy a program időtartamán belül csak egyszer vehet részt ezen a támogatott nyelvi képzésen.

 

NYELVI KLUB A CONVERZUM - TUDOMÁNY NYELVISKOLÁBAN

 

2016. szeptember 30-án a Nyelvi Klub keretein belül a résztvevők a magyar ételekkel és italokkal ismerkedhettek meg részletesebben. Játékos teszt keretein belül tudhattak meg többet a magyar borok és pálinkák eredetéről, a teszt során érdekes szóösszetételeket, kifejezésekkel ismerkedhettek meg. Betekintést nyerhettek a magyar gasztronómiába, megkóstolhatták a számukra készített körözöttet és franciasalátát, amit magyar szörppel egészültek ki. A Nyelvi Klub kellemes, családias hangulatban telt.

  

2016. október 28-án a Nyelvi Klub témája  a hazánkban is egyre népszerűbb Halloween ünnepe volt. Az iskola halloweeni díszbe öltözött, a résztvevők az iskolában elrejtett nyomok alapján oldották meg a tesztfeladatokat, a helyes megoldásokért málnaszörp és halloweeni édesség járt jutalomként . A későbbiekben részleteket láthattak a Karácsonyi Lidércnyomás nevű filmből, melyben gyakorta előforduló, a Haloweennel kapcsolatos szavakat, kifejezéseket gyakorolhattak.

 

2016. december 2-án a Mikulás köré összpontosult a Nyelvi klub. A résztvevők játékos vetélkedőn vehettek részt, melynek során az iskola épületében elhelyezett szavak felhasználásával kellett kiegészíteniük népszerű, Mikulással kapcsolatos dalokat, melyeket aztán meg is hallgathattak, és el is énekelhettek. Később keresztrejtvényeket oldottak meg, így a Mikulással és az azzal kapcsolatos magyar népszokásokkal ismerkedhettek meg. A programot egy Activity-party zárta, mely során az aznap megismert, Télapóval kapcsolatos szavakat tudták gyakorolni.

   

2016. december 15-én a Nyelvi klub témája a karácsony volt. A résztvevőket játékos kincskeresésre invitáltuk, az épületben elrejtett képek és szavak segítségével fejtették meg a feladványt, mely egy karácsonyi ének volt, amit meg is hallgattak.  Szóba kerültek a karácsonyi szokások, sok karácsonnyal kapcsolatos kifejezés, karácsonyi ételek, karácsonyi hagyományok. A Nyelvi klub során a karácsonyra való készülődés jegyében karácsonyfadíszeket és karácsonyi üdvözlőlapokat is készítettek, melyeket utána haza is vittek.

  

2017. január 26-án tartottunk a 2017-es év első nyelvi klubját, melynek fő témája az újévi fogadalmak, jóslatok, népi hagyományok volt. A résztvevők különböző magyar szokásokkal, jóslatokkal, népi hagyományokkal ismerkedhettek meg, és sok olyan különleges és szórakoztató babonával és szokással találkoztak, melyek eddig ismeretlenek voltak számukra. A későbbiek során szó esett az újévi fogadalmakról, és arról, hogy mennyire nem könnyű feladat betartani az év elején tett ígéreteket.


 

 

A képzési tájékoztatót letöltheted innen

Vissza a főoldalra itt: Nyelviskola | Vissza a lap tetejére: Itt!

Tudomány Nyelviskola Kft. | © Copyright 1990-2015 | Minden jog fenntartva!